Our Location
admin@home.edu.my

3 KONSEP 3 PROGRAM

Terdapat 3 KONSEP PEMBELAJARAN yang kami tawarkan iaitu pembelajaran di premis, permbelajaran di atas talian dan pembelajaran di rumah pelajar sendiri. Pada setiap konsep ini, 3 PROGRAM PEMBELAJARAN  digunakan yang ditentukan terlebih dahulu sewaktu Sesi Diagnos bagi menentukan tahap terkini anak supaya HOME: Terapi Matematik dapat merangka plan pembelajaran atau terapi matematik yang sesuai dengan anak.

PROGRAM HOME

TERAPI, KONSULTASI & PENYELIAAN

2
3
4
5
previous arrow
next arrow

Ditahap ini, HOME menfokuskan ke arah membina asas Matematik yang kukuh seperti Tambah, Tolak, Darab dan Bahagi dalam diri pelajar disamping membina keyakinan diri dan membuang perasaan takut terhadap subjek Matematik. Pelajar juga dapat menikmati pembelajaran yang menyeronokkan dan mudah, disertai permainan minda yang dapat meningkatkan fokus mereka.

Ditahap ini, HOME akan memastikan pelajar sentiasa berada di atas trek pembelajaran semasa dan tidak ketinggalan. Sesi konsultasi akan membina kemahiran berfikir secara kritis dan kreatif didalam diri pelajar dan dapat membantu perbaiki kelemahan pelajar dalam topik yang dipelajari di sekolah dengan lebih terperinci.

Pada tahap penyeliaan, HOME komited untuk meningkatkan prestasi pelajar agar terus berdaya saing dalam memajukan diri sendiri. HOME akan memastikan pelajar sentiasa bersedia untuk menghadapi peperiksaan disamping memberi pendedahan kepada pelajar dengan soalan-soalan peperiksaan yang sebenar.

15 hingga 17 tahun

Modul disediakan berorientasikan peperiksaan semasa pelajar. Buat masa ini, modul berteraskan peperiksaan hanya terhad kepada SPM sahaja.

PERCUMA SESI DIAGNOS UNTUK SEMUA!

Hubungi kami sekarang dan dapatkan slot sesi diagnos PERCUMA bersama pengurus cawangan HOME. Setelah sesi Diagnos, jika anda berminat untuk sertakan anak bersama Komuniti HOME, pengurus kami akan membantu anda untuk teruskan dengan pendaftaran secara online sahaja.

DAPATKAN SEKARANG!

BAHAN LATIHAN PERCUMA

2
2
previous arrow
next arrow

HUBUNGI KAMI

ISIKAN MAKLUMAT ANDA DISINI