Our Location
admin@home.edu.my

SIAPA HOME?

House of Mind Excellence (HOME) adalah sebuah jenama pusat perkembangan minda yang menjalankan program berpusat iaitu Terapi Matematik atau lebih dikenali sebagai Maths Therapy Centre. Pusat ini mempersiapkan para pelajar menghadapi silibus Matematik terkini sekolah seawal dari 4 tahun hingga 19 tahun.

BAGAIMANA PROSES TERAPI DIJALANKAN?

01 Ujian Diagnos

Ujian yang bertujuan untuk menilai dan menentukan kemampuan pelajar. Ia digunakan untuk menentukan pendekatan yang bersesuaian dengan masalah yang dihadapi sebelum memulakan kelas terapi.

02 Pembelajaran bersemuka 1:1 dalam kumpulan kecil

 

Sesi pengajaran dan pembelajaran dijalankan dalam kumpulan yang kecil bagi meningkatkan fokus dan pelajar akan mendapatkan lebih perhatian dan bimbingan yang padu.

03 Latihan berfokus

Latihan yang diberikan berfokus kepada masalah pelajar itu sendiri. Punca kelemahan dalam subjek Matematik ini akan dirawat dengan menggunakan Modul Terapi

04 Ujian kemahiran

 

Setiap modul akan dibekalkan dengan ujian bagi memastikan setiap pelajar bersedia untuk menguasai silibus Matematik di sekolah dan seterusnya menghadapi peperiksaan.

PROGRAM YANG DITAWARKAN?

01 Terapi Matematik

Modul yang memperkukuhkan asas matematik dan mempersiapkan pelajar dgn silibus semasa.

02 Kosultasi Matematik

Modul mengikut umur semasa pelajar setelah selesai menguasai modul-modul terapi

03 Penyeliaan Matematik

 

Modul disediakan berorientasikan peperiksaan semasa pelajar.

6 PRINSIP HOME

Slide 1
Slide 1
Slide 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

SERTAI SESI DIAGNOS PERCUMA KAMI SEKARANG!

Hubungi kami sekarang dan dapatkan slot sesi diagnos PERCUMA bersama pengurus cawangan HOME. Setelah sesi Diagnos, jika anda berminat untuk sertakan anak bersama Komuniti HOME, pengurus kami akan membantu anda untuk teruskan dengan pendaftaran secara online sahaja.

HOME KOMITED DALAM MEMBANTU ANAK ANDA!

Contact Us

TINGGALKAN KAMI PERTANYAAN PENDEK UNTUK MAKLUMAT LANJUT!